15/07/05" />

15-07-05

Het film-stokje

Eindelijk er nog eens aan toe geraakt om stokjes in te vullen.
Dit stokje heb ik van de fILLE gekregen en los ik met plezier op daar ik ook wel een fervent film-kijker ben.

Ga je graag naar de film of zie je liever films thuis?

Ik kan van beiden genieten maar mijn voorkeur gaat toch uit naar de cinema.Ik zit er dan ook minstens 2-3 keer per maand. Dat heeft te maken met het surround-systeem dat er is, en ik thuis nog niet heb, en de nacho's met kaassaus. Daar ben ik verslaafd aan denk ik :o)
Ik kan me makkelijk inleven in een film, de hele wereld verdwijnt rondom mij. En dat lukt me nu eenmaal makkelijker in een filmzaal. Tenzij er van die luidruchtige giecheltrezen en pubers of smakkende koppeltjes in mn buurt zitten. Maar dan heb ik ook geen vrees om hun erop te wijzen dat ze storen.
Om thuis dvd'tjes te kijken heb ik me speciaal een tv met vlak scherm (nee geen LCD) gekocht, de kwaliteit van het scherm vind ik echt belangrijk, en daar durf ik dan ook wat meer geld tegenaan de smijten terwijl ik met een goedkoper exemplaar ook naar tv/dvd's had kunnen kijken. Tis niet zo'n grote, een tussenmaat, maar zo ver zit ik er dan ook weer niet van
En als snackje thuis verkies ik Ben&Jerry's-ijs, half baked. Heerlijk!

Heb je een voorkeur voor een bepaald genre?

Tis niet dat ik een uitgesproken voorkeur heb, ik zie veel graag behalve horror, James Bond, Star Wars en maffiafilms (er zijn wel goede in dit genre, maar ik zal er zelf niet voor kiezen om naar dit genre film tekijken) maar als ik dan toch een keuze moet maken gaat mn keuze vooral uit naar epische/historische en oorlogs-verhalen.
Bekende films als: Braveheart, The Patriot, Gladiator, Troy, King Arthur, Kingdom of heaven, ja zelfs films als: The girl with the pearl earring..Enz..
Platoon, The thin red line, The longest day, Stalingrad, Saving private Ryan, Schindler's list, Black hawk down, Tears of the sun... En niet vergeten: de serie van: Band of brothers natuurlijk
Humor à la: The sweetest thing, American Pie, Van Wilder en Monster in law weet ik ook goed te appreciëren alsook macho (kickboxer bijvoorbeeld!), actie, thriller,romantiek, fantasy, independent, tekenfilm enz..

The Lord of the rings, daar wil ik nog iets op zeggen. Die hele hype errond verkrachtte de films vond ik. Ik wou ze dan in die periode ook niet zien. Heb ze maanden later gezien en had het eerste half uur zoiets van: "Hier vind ik dus geen ballen aan! Waarom die heisa??" Maar toch gaf ik het een kans. En wat bleek, de eerste film was net gedaan en ik ging de tweede al huren.. Sommige films moet je gewoon een kans geven. (En ja, star wars, ik heb ze tot op de laatste na allemaal gezien en ze kunnen me niet bekoren..)

Wat zijn je favoriete films?

Films die me een traantje doen wegpinken op het einde zijn de beste. Absoluut! Ik hou van een tragisch einde, zelfs soms van een open einde.
Of een einde waar je verder bij moet nadenken, dat betekenis heeft. Alles wat me voldoende kan beroeren, bestempel ik als een hele goede film! Ik moet een film kunnen bepeinzen. Ik moet kunnen puzzelen aan een film..
En meestal is het dan ook zo dat ze uitleg vragen aan mij als ze niet meer konden volgen :oD
Of films die indruk op me maken, deze de meeste epische en oorlogs-films weldoen. Ik hou van waargebeurd.

Ok, hier mijn favorieten:
- Cold Mountain (ik weet het, deze was echt een jank-filmke)
- Eternal sunshine of the spotless mind (diep van onder de indruk!)
- Troy (het blijft mn lievelings-episch-verhaal. En nee,niet alleen voor de mannen in de sexy pakjes...*zucht*)
- The thin red line (zonder poeha)
- Schindler's list (klassieker)
- The Ring (amai, echt gebeefd, terwijl ik The Ring 2 een flauw afkooksel vond)
- Meet Joe Black (jep, onrealtistisch maar enorm ontroerend)
- Sin city (pure kunst)
- Shrek I en II (om het toch nog luchtig te houden. Gieren gewoon!)

Er is nog een film die ik enorm goed vond en velen niet, eentje die een diepe indruk op me liet, maar ik kan gewoon niet meer op de titel komen,vreselijk gewoon!

En ja, allemaal vrij bekende films, ik ga ook eens beginnen met me toe te spitsen op 'alternatievere' film..

Wat is je favoriete acteur/actrice/regisseur?

Acteur: Jude Law, niet overdreven knap, maar toch onweerstaanbaar. Heerlijk accent.
Verder nog Brad Pitt (een klassieker gewoon!), Woody Harrelson, Johnny Depp (hij kan alles aan) en Matt Damon (vraag me niet waarom)
Actrice: Salma Hayek, een knappe vrouw met ballen aan haar lijf. Fantastische actrice.
Verder nog Natalie Portman (volgens mij kan ze alle rollen aan!) en Julia Roberts (alsook een klassieker, ken geen slechte films van haar)
Regisseur: Van 1 regisseur kan ik absurdisme aanvaarden en dat is van: Quentin Tarantino.
Pulp Fiction, From dusk till dawn, Kill Bill.. enz.. ik vind het stuk voor stuk heerlijke films. Terwijl ik niet echt hou van onrealtische afbeelding, zoals monsters en bloed dat als watervallen vloeit, hou. (spooky dan weer wel)
Steven Spielberg (heb ik dubbele gevoelens over) en Wolfgang Petersen (kennen jullie The Neverending Story nog? Pure nostalgie! en regisseur van Troy natuurlijk)

13:53 Gepost door Tinkerbell | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

hmmz interesting! een filmkenster!
i love that!

Gepost door: lord cms | 15-07-05

idd shrek... Hilarisch :D

Gepost door: Anne | 15-07-05

Aanrader Layer Cake

Gepost door: prozaq | 15-07-05

Aha Kickboxer! Van Damme pulp, maar wel zeer amusant :-)

The thin red line is een van de weinige oorlogsfilms die ik enorm goed vind. Heel poëtisch.

Meet Joe Black is mijn favoriete film als ik ziek ben. Vooral die scene in het begin waarin Brad Pitt en Claire Forlani telkens achterom kijken op straat en elkaars blik net missen.

Gepost door: fILLE | 15-07-05

Du hast gute Schmak. Besuchen sie Horst auch maar eins. Misschien kunt ge noch was Inspiration auftun.

Gepost door: Horst | 15-07-05

De commentaren zijn gesloten.