30-08-05

He did it again!

Snul strikes again. Na weeral een paar ergernissen van onze kant de laatste weken, is mijn bommeke vandaag ontploft op het werk.
Blijkbaar moeten wij opdraaien voor zijn onbekwaamheid. Want een dossier dat op 9 augustus in zijn handjes gestoten word, en de 24ste pas uitgetekend word… Dat is al eentje teveel van het goede. Maar toch bleven we nog kalm. Dat we nu natuurlijk meer nieuwe dossiers in onze pollekes krijgen en hij geen meer want naar eigen zeggen kan hij het niet bijhouden, en de aannemers willen graag op tijd hun plannen (ah ja, logisch toch, dat is onze service) dat moet ons nog steeds mak houden. En dan te bedenken dat ik nog steeds het dubbele vierkante meters dan hem heb..En ik samen met collega B., collega C. haar dossiers nog overgenomen heb. Maar we blijven op een normale manier in en uit ademen. De rikketik op rustig tempo.

Tot vandaag! Het was nog eens hoog tijd om dossiers op te ruimen en om te schuiven. Iedere werf is 1 dossier. Ieder dossier steekt in een doos (van Viking ;oD) en iedere doos staat in het rek. Of in 1 van de 3 rekken zal ik maar zeggen. Want we hebben ongeveer 200 lopende dossiers, dus werven die in opbouw zijn. Verdeeld onder 3 tekenaars. Ja, want snul telt maar voor ne halve. (En daar C. in verlof is..) En eigenlijk tekent B. ook nog wanden, dus eigenlijk ook een halve ‘vloertekenaar’ Om het simpel te houden, ik ben de enige full-time tekenaar die vloeren uittekent! Snul is hier full-time, zal ook wel full-time tekenen (alhoewel, prullen ja!!), hij is gewoon niet bekwaam ervoor. En dat willen ze hier niet inzien!!
Maar om terug op de dossiers te komen. De 3 rekken stonden dus overvol met dozen. Zelfs langs de rekken, op de grond stonden een stuk of 20 dozen. Daar het mijn taak is om de dossiers om te schuiven als ieder zijn dossiers nagekeken heeft, en daar ik vandaag tijd had en zo lief was om dat ook voor mn collega’s te doen (hun dossiers controleren dan hè) heb ik me daar deze namiddag dan maar eens aangezet.
Nu ja (damn ik hoop dat het nog te volgen is..) MJ van de facturatie factureert iedere 14 dagen een stuk of 40-50 dossiers. (Let wel, 1 dossier is dan nog eens onderverdeeld hè, in de meeste gebouwen heb je verschillende verdiepen, en ieder onderdeel wordt apart gefactureerd naargelang levering) Zo gauw ze dat achter de rug heeft, zet ze de dozen voor de rekken zodat wij nog kunnen controleren of de werf afgelopen is of niet. Ieder doet zijn projecten. En is de werf afgelopen, dan moet het dossier het archief in. Zoniet, dan word het terug in het rek gezet op zijn plaats (volgens nummer)

Soit, ik begin dan vol goede moed alle dozen te controleren. Soms zijn er twijfelgevallen en die komen dan ook terug in het rek. Komt er geen gevolg op dan kunnen deze dossiers alsnog opgeruimd worden.Ikzelf had zo 4 grote projecten die ik alsnog moest opruimen. Mijn collega B. en G. hadden er ook 3 of 4. Snul had er 25!!!! 25 dossiers die daar in dat rek niks stonden te doen, te koekeloeren! Plaats in te nemen! De meeste dossiers waren al maanden, zelfs 1 volledig jaar, geleden gefactureerd en het ging vooral over woningen waarvan iedere normale mens wel weet dat er geen 4-5 verdiepen op komen! En ten tweede, het staat dan nog eens op de offerte, hoeveel m² er besteld is! Tis zo simpel! En we hebben het hem al zo dikwijls uitgelegd. We hebben hem al zo dikwijls gezegd dat als hij iets niet weet, dat hij het dan moet vragen, maar nee hoor!
Dus ja, ik riep hem naar boven en vroeg wat de bedoeling ervan was. Hij had een schone uitleg zenne! Amai niet! *sarcastisch* En dan begint hij weer te krabben gelijk eene halve wilde (schruft?)
Ik ben niet mild voor hem geweest, heb alles gezegd wat op mn lever lag. Dat hij met vuur aant spelen was, dat hij al meer dan een jaar hier was en nog steeds niet wist wat het reilen en zeilen van ons bedrijf was, dat wij zijn shit mochten oplossen en dat hij nog niet de helft presteert dan wij doen, en dat hij dan nog niet eens zijn dossiers kan in’t oog houden!
Op een moment heb ik hem gevraagd of hij mentaal niet echt in orde was, dat ik er dan wel begrip voor zou kunnen hebben. (Ja, stel u voor dat het zo is en hij kan er niks aan doen dan??!! Ik bedoel maar, het kan gebeuren hè en hij die er dan niet over durft spreken) Maar nee, hij schijnt een normale kerel te zijn. Nu ja, dan ben ik abnormaal ofzo, dan is het merendeel van den bevolking abnormaal. Hij volgt altijd maar zijn eigen gedachten, neemt geen raad van ons aan, en is zelf tegendraads. Hij tekent niet hetzelfde als wij tekenen, en daar bedoel ik mee: niet naar onze normen. Wat toch wel belangrijk is voor de aannemers.. Ik zou kunnen doorgaan.
Het sleept zo al ongeveer een jaar aan op deze manier. Morgen ga ik naar de bedrijfsleider (hij was er vandaag niet , anders had ik er vandaag al gezeten) Op deze manier wil ik hier gewoon niet meer blijven werken.
En doen ze er niks aan, dan zal mijne nekpijn nog wat ziekenverlof opbrengen sè. En tekenaars zoeken ze genoeg.

Ja sorry, bibi heeft het gehad hier en is een beetje pissed. Als je je al een jaar ergert dan komt het wel eens allemaal grof eruit..

17:01 Gepost door Tinkerbell | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

moed ik wens je veel moed
groetjes

Gepost door: nadin | 30-08-05

... tmoet ambetantig zijn! good luck!

Gepost door: liese | 30-08-05

. collega's kunnen op de zenuwen werken. Laat het er allemaal maar eens goed uit :-)

Gepost door: fILLE | 30-08-05

naar eigen ervaring kan het alleen maar werken op uw manier
en dat wil zeggen, minder anciënniteit van de andere
andersom, ben ik ook eens op mijn strepen gaan staan...
ze horen, ze doen niets, en dus, bibi vertrokken...
hoop dat ze naar jou wel luisteren!

P.S. reilen

x

Gepost door: ac | 30-08-05

*** Ik wens je veel sterkte en moed
om dit eens goed recht te zetten
'K kan wreed ambetant zijn zoiets
groetjes.

Gepost door: Borriquito | 30-08-05

Succes Veel succes om hem nog even te overleven. Na zo'n preek zal hij waarschijnlijk zich toch wel aanpassen en indien niet zal hij er waarschijnlijk wel de gevolgen van gedragen denk ik.

Gepost door: Young Crazy Fool | 30-08-05

Pffft Tinkie haar emmertje is overgelopen. Dat kan al eens gebeuren he. Zal ik wisselen met snul? Hier valt hij zo niet op. En ik zal dat tekenen snel leren... met een juffrouw gelijk gij ;-)

Gepost door: Péke | 31-08-05

De commentaren zijn gesloten.