05-09-05

Nonchie Tink

Soms moet ik gewoon rechtuit zijn, ook al weet dat zij zou kunnen meelezen, maar het is mijn blog en ik zet hierin wat ik wil. It’s my party and I cry when I want to.

Nu ja mensen, geen reden om te wenen, hoor, integendeel, op een klein iets na, wat ik hier niet wil vermelden wegens te persoonlijk tussen ons tweetjes (vriend en ik) en familie en ik, loopt het voor mij op rolletjes (ik heb al schrik voor de terugslag..)

Soms geloof je mensen, maken ze je de mooiste dingen wijs. Je kent ze een half jaar en je gelooft ze al meer dan je je vriendinnen gelooft. Meer nog, die vriendinnen kunnen oprotten! Grof gezegd ik weet, daar ik mij toch niet zo voel, maar medelijden kan ik ook amper voelen. Ik zeg wel amper, want uit mijn hart zal je toch niet verdwijnen, daarvoor is onze ‘band’ te sterk. (ja, voor haar persoonlijk)
Ooit vertelde ik hier over vriendin J. (zij waartegen ik het ook van mn blog gezegd heb) en haar vriend die ex-vriend werd maar nog steeds halvelinge vriend, kunnen jullie nog volgen? Vriend zonder de officiële benaming van ‘De Vriend’. Dit heeft nog lang aangesleept, veel te lang… Zo lang zelfs dat N’ke en ik verdwenen met de noorderzon. Of verdween zij met de noorderzon? We hebben dezelfde indruk van elkaar. Maar ook vriendschap moet van 2 kanten komen, hè. Ook diezelfde indruk weer van elkaar. Daar ik toch vond dat ik moeite genoeg gedaan heb. Mijn tranen erom hebben genoeg bewezen.
Spijtig, dat wel, maar het had zo moeten zijn zeker? Ik heb me er alleszins bij neergelegd.

Hij heeft nu een ander sinds 14 dagen, van de eene dag op de ander. Ik heb nog zo gezegd: “J. als hij die dingen met jou doet maar hij beschouwt jou enkel als vriendin, wat houd hem dan tegen om een ander te zoeken ondertussen? Sommige mannen willen gewoon niet liever, een ‘vriendin’ voor alle leuke dingen mee te doen en terwijl dan nog uitkijken naar een ander..” Maar ze geloofde me niet. Hij zou haar nooit kwetsen, dat heeft hij gezegd..
Moeite doen, moeite doen en nog eens moeite doen.. Alleen voor hem. Bijna alles liet ze voor hem. Hoe kun je anders verklaren dat een jarenlange vriendschap op de klippen loopt als er ineens zo’n manspersoon in haar leven komt? Ze zegt van niet, maar ik weet wel beter. Ik weet dat ik indertijd ook even een bui had dat ik alles zou kunnen opgeven om maar bij die eene persoon te kunnen zijn. Dom, zeer zeker, en dat zag ik ook gauw in. Gelukkig.
Maar nu staat ze daar. Ook al zal ze het zo niet beschouwen, ook al was de vriendschap hecht, naast het feit van ‘niet-vriendin’ te zijn maar ook de ‘niet-ex’. Ik weet niet waar ze haar hart nu lucht. Vroeger was het bij mij. Maar kan het mij kwalijk genomen worden als ik denk: ‘We hebben je gewaarschuwd” Tot daar aan toe, maar je vriendinnen of toch zeker die eene goeie (dat dacht ik toch al die tijd) links laten voor iemand die eigenlijk haar goedheid niet waard is.. Ja, dan reist bij mij de gedachte: “Sorry, maar het is je eigen schuld, ik heb geen medelijden.” Of toch amper. Ik ben hard, op den duur word je wel zo. Ik weet welke moeite ik gedaan heb toen ik in mn vorige relatie zat. Maar soit. Dat weet ze al, ik ga hier niet over doordrammen.

Blij ben toch dat ze zei toen ik haar toevallig tegenkwam op de fitness, dat ze tegen hem gezegd heeft dat ze hem niet meer wilt horen. Blij was ik ook dat ‘den geobsedeerde’ toch wel die wijsheid in zich heeft om tegen ons te zeggen dat je nooit mensen moet opgeven die dichtbij je staan. Dat zij het belangrijkste in je leven zijn. Gelijk had hij, ik kon er niet meer op zeggen.

Blij was ik ook dat ze niet geloofde dat hij zegt dat het gewoon een vriendin is. Zo noemde hij haar ook. Ook al zei zij dat ze halvelinge een relatie hadden. Een ‘halvelinge’ relatie is geen relatie. Ofwel heb je een relatie, ofwel heb je het niet. Tenzij je allebei akkoord bent met een andere bestaande benaming voor een ‘relatie’.
3 weken geleden waren ze nog samen op de BBQ, nu gaat hij met die zogenaamde vriendin op vakantie. Yeah wright, een vriendin. Ofwel noemt hij haar ook zo, zodat hij weer wat verder kan zoeken. J. beu, op naar de ander. De ander beu, hop weer naar een ander.. Tenzij die ander ermee akkoord gaat natuurlijk. Maar ja, mijn probleem niet, die anderen.
Zij zit ermee nu. Ze zegt dat ze nu eens meer aan haar eigen gaat denken.. Ja, alleen aan 1 ander persoon denken is ook niet goed, hè. Misschien moet ze maar eens meer denken aan de personen die het goed met haar voor hebben. Of hadden. Ikzelf weet het alleszins niet. Er is veel gebeurd en er zit een serieuze knauw in. Maar toch voel ik ergens dat medelijden. In mijn hart. Maar mijn verstand kan en wil er zich (nog) niet mee bezighouden.
En voor hem. Ik had er al geen respect voor. Ze kan me dat niet kwalijk nemen, een persoon op afstand kan altijd beter de situatie inschatten. Maar nu.. nu is hij nog minder dan al het vuil van de aarde. Geen uitvluchten dat ze veel aan hun hoofd hebben en veel problemen hebben, dat betekend niet dat je een ander aan het lijntje moet houden om uiteindelijk het toch nog weg te werpen. En moest hij terugkrabbelen en zij trapt er weer.. Tja..wat ben je als je met het vuil van de aarde samenhokt? Ik weet het niet.. Grootgrondbezitter?
Neen, zeer zeker dat hij haar weer pijn doet dan. Maar ik zal er niet zijn om haar te waarschuwen. Moest ik er toch terug zijn, ik zou er mijn mond over houden. Waarom? What’s the use?!
En als ze dit leest dan hoop ik dat ze het gelooft. Want een man heeft ofwel respect voor je, of niet. Respect moet je niet verdienen, dat krijg je.
Punt andere lijn.

En voor J. persoonlijk. Neen, dit is geen persoonlijke aanval op jou. Dit is mijn enige manier om jou te zeggen hoe ik erover denk. En als je tussen de regels leest, kun je zien dat het mij ergens toch raakt dat jij gekwetst bent.

16:58 Gepost door Tinkerbell | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

If you love someone, set them free...Soms is dat de enige manier!

Gepost door: AV | 05-09-05

hmmm ik weet niet wat te zeggen... het is moeilijk als je gekwetst bent, en dan hoor of lees je die woorden niet graag, maar je hebt wel perfect gelijk hoor, tink!Veel sterkte aan J!!!

Gepost door: Anne | 05-09-05

* Sounds like my story .. Die van J. dan .. Een "halve relatie" is bullshit ma geloof mij, op die moment ziede da écht ni in :) Alles lijkt beter dan niks. Domme hoop, blindelings geloof in stomme woorden .. spijtig genoeg in de woorden van de verkeerde persoon. Nu ja, 'k geloof da 'k toch eindelijk daar uit geraakt ben :p finally. Ma ik geef toe, ook met mij hebben verschillende mensen afgezien :$ maaaaaanden hun idee blijven verkondigen en mij toch steeds 't verkeerde zien doen. 't Moet ni simpel geweest zijn :)) (ook voor u ni). Och ja, ze zal er (hopelijk) ook wel uit geleerd hebben. En dan komt die vriendschap ook wel terug in orde :)

Gepost door: LittleStar | 05-09-05

Hmm Klinkt allemaal heel bekend. Vriendinnen die je links laten liggen omdat ze de ware zijn tegengekomen en geen tijd meer hebben en nadien komen bleiten als het over is. t Enige dat ze dan van mij krijgen is een goei shot in hun kont.

Halve relaties zijn idd geen relaties, maar veel mensen verkiezen het bekende boven de onzekerheid of willen gewoon nie alleen zijn. En mannen, ach ja... die zullen nooit veranderen.

Gepost door: Leen | 05-09-05

it rains in my heart ik snap je volledig...vriendschap daar moet je aan werken

Gepost door: lord cms | 05-09-05

het juiste evenwicht vinden tussen je relatie en je vrienden is nodig, maar het is niet simpel, soms denk je dat je relatie belangrijker is, maar je hebt beide enorm nodig!

Gepost door: liese | 05-09-05

vriendschap moet je onderhouden en dat kost soms energie.
maar wel positieve energie en is daarom helemaal niet erg.
of zou niet erg moeten zijn maar bij sommige moeten ze eerst iets
meemaken voor ze inzien dat ze er een potje van hebben gemaakt.
en om dan alles weer goed te laten komen kan heel moeilijk zijn!!
groetjes van mij,

Gepost door: jolanda | 06-09-05

Vriendschap moet van 2 kanten komen. Vriendschap moet je aan werken, er energie in steken. Het is moeilijk als een vriendin een relatie krijgt waarvan jij vindt dat het niet goed is. Je ziet dat en als vriendin zou je dat tegen je vriendin moeten kunnen zeggen. Helaas werkt dat niet altijd zo.
Persoonlijk zou ik mijn vriendin niet laten vallen voor een liefde. Mijn vriendinnen zijn erg belangrijk voor mij. Mocht het zo zijn dat een vriendin van mij een relatie heeft waar ik mijn twijfels bij heb of wat dan ook. Ik zal er altijd voor mijn vriendin zijn en haar steunen. Het is haar keus en dat moet ik dan respecteren.
Succes .

Gepost door: MIJ | 06-09-05

bleiten Perfecte analyse.

Een vriendschap die eindigt is eigenlijk nooit begonnen.

Ik vind dat ze nu niet moet komen bleiten.

Tabula rasa. Maak er schoon schip mee.

Gepost door: Ricardo | 15-09-05

De commentaren zijn gesloten.