16-09-05

Koken en eten

Koken, ik kan er de ballen van eerlijk gezegd. Nu ja, ballen zijn overdreven, want ballekes in tomatensaus van den budgetslager opwarmen in de microgolfoven, dat lukt wonderbaarlijk nog wel goed!
Nee, koken, ik heb er geen kaas van gegeten. Hmmm kaas.. Valt het op dat ik honger heb?
Niet dat ik het al echt geprobeerd heb, hè, dat niet. Ik ben eigenlijk te lui om het te leren. Of ja, is lui het juist woord? Ik kan alles in het huishouden, van dweilen tot ramen lappen tot wassen tot strijken. Niets is me ook teveel. Strijken doe ik zelfs graag, het werkt therapeutisch op me. (gisteren tot half 12 staan strijken) (BTW:Ik doe de strijk trouwens thuis altijd)
Maar achter dat fornuis gaan staan.. Ik zeg het al 2 jaar tegen mama: “Het wordt tijd dat ik eens achter uw schouder meekijk wat ge allemaal doet”. Maar nee, iedere dag kom ik thuis van mn werk, is ze druk in de weer met saus maken, patatten koken, vlees bakken en dees bibi gaat dan andere dingen doen zoals emails checken, blogs checken, tv kijken, stofzuigen, strijken,… echt alles om toch daar me niet tussen te gaan moeien.
Maar het wordt tijd, hoog tijd dat ik het leer. Ik ben nu 24 jaar, samenwonen zal ook geen eeuwigheid meer duren en wat dan? “Hier jongen, vandaag krijg je geklutst eieren met een sneeke brood, morgen pasta van Mama miracoli.” Want ja, dat kan ik wel! Fast food: melk koken, poeder erbij et voila: kaassaus!
Aiki noodles! Nog makkelijker! Gewoon water laten koken en alles erbij kieperen! Hah! Pasta koken: een sliert tegen het plafond werpen en blijft em plakken, dan is het goed! All denté! Jeuj! Mama was trouwens kwaad toen we pas verhuisd waren en ik zat gekookte slierten tegen het plafond te werpen..
Neenee, ik overdrijf weer. Biefstuk bakken kan ik zelfs goed, blue dan toch, ook al lust ik het zelf niet. Mes erin steken, even houden en voelt het goed warm aan dan is em goed. Tja, en doorbakken kan dan al niet moeilijk zijn hè. Patatten koken: how hard can it be. Gewoon int oog houden. Net als rijst: wekker instellen en klaar. Mama was zelfs verrukt over mijn gestoofde boontjes. Beetje water, beetje boter erbij en af en toe eens roeren en kijken of ze niet uitdrogen.
Maar sausen daarentegen. Bechamel saus. Ik weet dat het water of melk en bloem is met wat peper. Maar hoe? Geen idee.. Verse pastasaus? Buh… Vis bakken.. Ik hou mijn hart al vast. Ach ja, met de superdikke kookboek van KVLV die ik trouwens sinds dit jaar in mn bezit heb, zal het wel lukken.
Nog zoiets: ik zit echt wel regelmatig met mn neus in de kookboeken, te kwijlen op de fotootjes die erbij staan.. Maar zelf de moed vinden om eraan te beginnen... Gelukkig heb ik een vriend die er wel een beetje van kan.. Ik weet nu al dat het later een gedeelde taak zal zijn :oD Houdt ook wat variatie erin hè
Waar ik trouwens wel heel goed in ben, zijn dessertjes maken! Chocomousse, cake, tiramisu, taart, crème-au-beurre, enz…. Vraag het me, en ik maak het je. Met plezier! (Zolang ik maar mag proeven van het deeg ;oD)

Eten daarentegen. Ik hou van eten, ik kan echt geen halve dag zonder, maar ik lust eigenlijk maar weinig. Tot ergernis van velen.. Vlees. Er is echt niet veel vlees waarmee je mij kan bekoren. Biefstuk vind ik gewoonweg niet lekker. Ik eet dat dan ook niet. Paardenvlees is gewoonweg uit den boze. Varkenshaasje, varkensgebraad, rundsgebraad,…. Dit eet ik wel maar niet met smaak. Koteletten, ribben, stoofvlees, goulash, enig welk ‘brokkenvlees’ of vlees met een knook aan, steek het in mn mond en ik kots mn bord vol. Dat meen ik, ik braak echt op stoofvlees. Zou het te maken hebben met het feit dat mama tijdens haar zwangerschap verslaafd was aan frieten met stoofvlees? Frikandellen (gehaktballetjes), chipolata’s en kippenworsten daarentegen. Daar kun je mij dan weer wel plezier mee doen.. Raar hè…Ik weet dat er meer rotzooi in zit dan in een ‘zuiver’ stuk vlees.. Nog een grotere ergernis is als ze mij bezig zien met het opereren van het stuk vlees dat op mn bord ligt. “Moet je een microscoop hebben” is al meedere keren mijn oren gepasseerd. Ieder stukje vet moet eraf. Loopt er een naad int midden van het lapje, dan snij ik het vlees er steevast rond uit. En mis ik toevallig en voel ik het vet in mn mond…*braak* Net als ik kip eet en ik zie een adertje. De zin vergaat me meteen.
Konijn. Nog zoiets. Ik zie gewoon zo’n lief zacht ding op mn bord liggen. Nee, ik krijg het niet door mijn keel.
Vis vind ik lekker, behalve mosselen en garanalen.
Pasta is mijn ding gewoon, net als wokschotel.
En qua groenten: kom me niet af met spruiten, witloof (enkel rauw), rauwe tomaten, sla, ajuin, champignons en asperges. Sausen: blijf maar weg met de peper- en champignonsaus. Een veenbessensaus daarentegen.. njammie. Vlees smaakt over het algemeen voor mij altijd beter met een zoete saus.

Jep, de mama heeft het dus niet gemakkelijk met zo’n docher als ik die nog liever een boterham eet dan tegen haar zin eten wat de pot schaft.. Toch wil ik later gevarieerd koken, waar dus ook degelijk vlees bij hoort. We zullen dan wel zien of ik het ga eten of niet.
Alhoewel.. Stoofvlees en konijn , lieveling, daar mag je zelf voor zorgen ;oD

En mijne lievelingskost: tagliatelli met scampi, scampi in looksaus, frikandellen met rode kool (van HAK met appeltjes) en kippefilets met rijst en currysaus. Mama kan ook voortreffelijke blinde vinken maken..
Ik denk dat ik maar eens ga eten..

12:20 Gepost door Tinkerbell | Permalink | Commentaren (36) |  Facebook |

Commentaren

*kwijl* ja ik had dus al verschrikkelijke honger en na het lezen over tagliatelli met scampi en scampi in looksaus loopt het water me al in de mond :-)
maar ik ken het probleem, ik kan ook totaaal niet koken (al leer ik elke dag weer bij sinds ik het zelf moet doen :-)) en eet eigenlijk ook amper vlees ... blij te horen dat ik niet alleen ben! :-)

Gepost door: Dana | 16-09-05

ik vind koken heel leuk, vooral als ik weet wat ik wil klaarmaken. Maar alleen jammer dat ik alleen voor mezelf mag koken, kom gerust eens proeven zou ik zeggen....:-)

Gepost door: liese | 16-09-05

verdikke best dat ik bijan gedaan ehb met eten hier acheter mijne pc, maar tegen seffens zal ik wel weer gorte honger hebben ;-)

pasta tgen 'tplafond mikken er zijn wel andere minder barbaarse methodes hé meissie!

Gepost door: lord cms | 16-09-05

koken Gevarieerd koken, waarom hoort daar volgens jou vlees bij? Bij ons nooit vlees op tafel en wij eten héél erg lekker EN gezond hoor...
Blijkbaar lusten er veel mensen geen vlees, waarom dan niet eens een duik nemen in de vegetarische keuken???

Wat je zegt over vlees en groenten herken ik wel, ik lust ook bijna niks... Maar het betert wel met de tijd moet ik zeggen (bij de groenten dan he!).

Ach, het loopt allemaal zo'n vaart niet zeker, ik kon totaal niet koken toen we gingen samenwonen, en teerbeminde een beetje (vooral pasta in 5000 vormen), en nu kunnen we het al allebei een pak beter :-) Gedeelde taken zijn trouwens de beste, niet, waarom zouden wij als vrouw het eten moeten klaar hebben voor meneer de man; ieder zijn deel is niks teveel...

Gepost door: Josie | 16-09-05

* :D Zo cool :p Nog iemand gevonden dat elk stukje vet van 't vlees haalt :p ook al zit ik dan meer te prutsen dan wa anders, 't moet er af :p en als ik toch nog iets merk, brrr .. vlees is nu ook ni echt men favoriet .. Mja en mijn kot - kookkunsten beperken zich ook maar tot microgolf stuff, microgolf, pasta& rijst ;) alleen wat 'k graag eet :D (bepaald gezond ist ni mahja)

Gepost door: LittleStar | 16-09-05

Awel Josie vegetaisch koken, dat zie ik ook wel zitten.
Ik ben wel iemand die alles eens wil proberen.

Gepost door: Tinkerbell | 16-09-05

* En da was 'n keer microgolf te veel ;) :$ wou wok typen maar de microgolf wou 2 keer vermeld worden :p

Gepost door: LittleStar | 16-09-05

Euhm en als je nu eens, ipv “Hier jongen, vandaag krijg je geklutst eieren met een sneeke brood, morgen pasta van Mama miracoli.” , tegen die jongen zegt: "jongen, vandaag heb ik goesting in een vispannetje, ja, met broccoli"? Allez, mannen zijn toch wel in staat om zelf hun potje te koken? Of ben ik de enige met een geëmancipeerde vent? ;-)

Gepost door: AV | 16-09-05

Oelala, 'k ga under allemaal es kookles moeten geven precies? :-)

Enne... bechamelsaus gaat als volgt: boter doen smelten, bloem en melk erbij en nootmuskaat (en ev.peper en zout) (kun je uw ma es doen verschieten ;-) )

Gepost door: SoDa | 16-09-05

@ AV: tis daarom ook dat ik zeg dat het een verdeelde taak zal worden hè
SoDa: dat is een goed idee!

Gepost door: Tinkerbell | 16-09-05

da weten we dan ook weer! Als we dafke vragen om te komen eten zullen we eerst de menu opsturen als 't goe is?! Als hij nog zal willen komen natuurlijk... of tijd heeft...

We missen hem...

Gepost door: duive | 16-09-05

@ Duive Pasta. Altijd goed :oD
Seffens ben ik nog de vrouw met de complimente, haha!

En ik wou zeggen: ik mis em ook, maar tis weer weekend en we zijn ondertussen weer herenigd! Jeuj

;o)

Gepost door: Tinkerbell | 16-09-05

°°° Smakelijk...
en prettig weekend!

Groetjes

Gepost door: emiel | 16-09-05

Ons kookboek Mijn vriendin en ik hebben dat kookboek ook aangeschaft, want we gaan dat ook nodig hebben. Het enige dat ik kan maken tot nu toe is spaghettisaus, die echt wel verschrikkelijk lekker is, maar daar blijft het ook bij. En ik zou het ook allemaal graag kunnen.

Gepost door: Wim | 16-09-05

Kost en Inwoon
mmmmm mag ik een zakske met serum komen aankoppelen ???


Als man kan ik aardig mijn vrouwtje staan in de keuken. Maar liefst vegetarisch. Ik zal je eens leren koken. Kom jij bij mij de strijk doen.
Gratis kost en inwoon voor een helpende hand.
En over de afstandsbediening mag je dan ook nog eens baas spelen.Gepost door: Ricardo | 16-09-05

@ricardo Ik wil koken en strijken, jij moet de auto wassen en kuisen, de tv, die mag je hebben, zolang ik niet nr Verschoten en Zoon of andere VTM-crap moet kijken. En vegetarisch, altijd! :-)

Gepost door: liese | 17-09-05

@liese
Dat lijkt me een faire deal.
En in het salon zullen we op zoek gaan naar de meerwaarde-zoeker-zender.

De strijkmand staat al klaar.

Zet je de modaliteiten even op papier ?

Waar en hoe gaan we onze eerste kennismaking doen ?
Je mag altijd een vrijdag of zaterdag op proef komen.
Niet tevreden, geld terug.

Voor de aandachtige lezer : misschien bloeit er wel iets moois .... :-)

knuf voor Liese.

Gepost door: Ricardo | 17-09-05

Thread stealing En Tinkerbell zullen we dan ook ne keer moeten uitnodigen voor die lekkere maaltijd. Al was het maar om de thread-stealing goed te maken.
En Twinkeltje kan ook afkomen nu met dat roze papiertje op zak.

Gepost door: Ricardo | 17-09-05

:-) tis goe, ik heb haar trouwens al laten weten dat ze eens mag komen proeven, dan kunnen we dat ineens combineren. En ik hoop dat je niet TE veel hemden draagt, want die zijn het lastigst om te strijken :-)

Gepost door: liese | 17-09-05

Ik vind dat een superdeal Anders zullen we de strijk verdelen, Liese! Beiden zen! ;oD

Gepost door: Tinkerbell | 17-09-05

. Mijn kookkunst beperkt zich tot het opwarmen van dingen in de microgolfoven en het maken van spaghetti, al staat dat laatste nog niet helemaal op punt :-)

Gepost door: fILLE | 17-09-05

@Liese @Tinkerbel @Twinkeltje Liese,
hoewel ik graag t-shirts draag en ook sweathers als het wat kouder is, moet ik af en toe eens een hemd dragen. Maar dat probeer ik te beperken en te vervangen door een kreukloos alternatief. Dus ipv T-shirt een deftige polo, hetgeen heel gemakkelijk te strijken is.
Wat vind jij van polo's strijken, Tinkertje, aangezien je de helft gaat mogen doen ?

Vervolgens, Liese, moet ik zeggen dat ik op den "buiten" woon in een huis.
Dus geen studiootje of appartement maar een huis. Het kuiswerk is dus hiermede wel wat vergroot met enkele vierkante meter.

Bijkomend is er dan ook nog de tuin (gras, bloemen, struiken). Wie gaat die onderhouden ?
De aangename keerzijde van de medaille is dan wel dat je hier een heel mooi uitzicht hebt. Ik woon beetje op een heuvel.

Om de kwantitatieve problemen aan werk op te lossen kunnen we misschien aan
Twinkeltje vragen om niet alleen te komen mee-eten maar eveneens te verhuizen.

Tinkertje had haar plaatske al verdient. Tenminste als ze gene sjoe-sjoe meebrengt.

Zie je het nog zitten, Liese, of is de liefde reeds aan het tanen ?

In iedere geval dat beloofde culinaire hoogstandje moet er komen.
Wanneer verstuur ik de invitaties ?


Gepost door: Ricardo | 17-09-05

:-) Dus hemden in mindere mate: ok kan ik mee leven.
Huis op de buiten: da maakt het vele kuisen goed.
gras afrijden doe ik wonder boven wonder ook graag (man ik ben een gemakkelijk mens), maar dan op zijn minst met mijn opgeladen iPod in de oren zodat de mensen kunnen lachen met mij als ze mij horen meezingen.
ma struiken onderhouden: daar weet ik niks van, en bloemen hebben ook geen lang leven bij mij, want ik pluk die en zet die in een vaas...
btw: ik wil een kat!

Gepost door: liese | 17-09-05

dit was duidelijk je had duidelijk "eten" in je hoofd zitten...
lekker eten hoeft niet moeilijk te zijn hoor!
groetjes van mij,

Gepost door: jolanda | 17-09-05

@Liese : de perfecte match Hoe langer hoe meer ik ervan overtuigd raak dat we hier de perfecte match hebben.
Een dame die graag het gras afrijdt overstijgt mijn stoutste dromen.

Als Tinkerbell akkoord is ben je direct aangenomen.

Een eigen kamer, a room with a view, ...

En Twinkeltje mag de boodschappen doen.

Gepost door: Ricardo | 18-09-05

Hehe 'k Heb er met volle teugels van genoten om uw braakneigingen te mogen leren kennen, moe'k zeggen :-D Hoewel ik akkoord ga met uw wegsnijdingsprocessen van al wat vet is, geef mij toch maar elke dag mijn portie vlees, hoor; ge wordt daar sterk van :-))
Trek het u niet aan dat de kookkunst er nog niet inzit, jongske; ik ben er steevast van overtuigd dat er in élk van ons een klein Piet Huysentruitje schuilt die zich alle momenten kan naar boven katapulteren. Ikzelf hoop ten stelligste dat mijnen toekomstigen wederhelft haar weg weet rond het fornuis, aangezien mijn kookkunsten zich beperken tot het maken van mayonaise, soep én brownies (die 9 op de 10 keer uitdraaien op chocolade-cake, but who cares?!). Dus ge ziet aan wiens adres ge moet zijn als ge es evenwichtig wilt dineren hé ;-p

Gepost door: Cherman | 18-09-05

benieuwd Tinkertje,

Ik ben echt benieuwd wat de pot vandaag schaft.
Maak je de menu kenbaar ?

En wat ga je zoal doen op deze doordeweekse zondag ?

xxx


Gepost door: Ricardo | 18-09-05

@ Ricardo Deal, maar sorry, zonder mijne sjoe sjoe kan ik niet, zenne!
En Liese mag van mij, geen probleem hoor.

Gepost door: Tinkerbell | 18-09-05

stoel 't is goed, we zullen nen extra stoel bijzetten.

Gepost door: Ricardo | 18-09-05

Joehoe Eindelijk iemand waarmee ik kan kaarten terwijl de vrouwen aant werken zijn :oD

Gepost door: Dave | 18-09-05

Hoe Hoe was je zondag, Tinkerbell ?

Gepost door: Ricardo | 18-09-05

Goh Tink ge doet mij honger krijgen :s

Gepost door: Anne | 19-09-05

Is mij net opgevallen Blijkbaar sta ik niet tussen de lievelingskost.

Ellen dat wordt spanky spank ze! lol

Gepost door: Dave | 19-09-05

. Ik wou dat ik beter kon koken... (eens zien of dat ik dat al op 43things heb gezet :-))

Gepost door: Hephi | 19-09-05

Dave'ke Als ik u opeet heb ik niet meer veel aan u hè.. ;o)

Gepost door: Tinkerbell | 19-09-05

dave volgens mij ligde gij zwaar op de maag, bezorg jij intestinal diseases en acute diaree en smijt je bovendien op...
en ten eerste ze zou zich in u verslikken... :p

ps: de foto komt er waarschijnlijk woensdag avond aan!
even geduld nog dus!

Gepost door: lord cms | 20-09-05

De commentaren zijn gesloten.