11-01-06

Dit jaar

Gisteren dan toch een beetje ‘inspiratie’ gekregen na het lezen van jullie blogs. Misschien toch een beetje leuteren over mijn verlof.

2006 werd alvast zeer goed ingezet. Wild vlees op de barbecue is een echte aanrader (Thank you S.!) , dan nog maar te zwijgen van de champagne en de karaoke op playstation dat daar het gevolg van was.. Blijkbaar heb ik toch een goeie zangstem volgens enkele volgens-mij-toen-al-in-licht-bezonken-toestand individuen ;o)
Misschien meedoen aan de volgende Idool? Yeah wright! Ik hou het mooi op zingen (lees: mee-kelen) in de auto.

Vorige woensdag heb ik Dave meegenomen naar Antwerpen. Hij, of beter gezegd: wij gingen zijn kerstadeau ‘innen’.
Allereerst de aapjes, neen-niet-mijn-familie-ook-al-is-de-gelijkenis-soms-treffend, gaan bezoeken in de zoo. Maar wat een afzetterij sech! Eerst beloven ze je op hun website een kerstsfeertje, de kerstman EN zijn rendieren en kioskjes met winterse lekkernijtjes. We kregen dennebomen die ophingen in de bomen. Zonder lichtjes! De kerstman ZONDER zijn rendieren en welgeteld 1 kraampje waar ze warme wafels en popcorn verkochten!
Per slot van rekening telden ze veel te veel inkom (16euro alstemblieft) en zijn ze 1/3de van de zoo aan’t verbouwen, dit natuurlijk wel positief voor de beestjes is, maar negatief voor onze portemennee!
We hebben het dan toch maar niet aan ons hart laten komen en geprobeerd om er zoveel mogelijk van te genieten. Ook al hadden we medelijden met de meeste dieren..

Om 18.00 stond ons iets veel leukers te wachten: Lakonia!
2 volle uurtjes genieten op een ‘onbewoond eiland’ van zwembad, stoombad, bubbelbad, sauna, dompelbad en ons tweetjes!
Enkel wij tweetjes en fles witte wijn! De details laat ik achterwege, maar het was gewoonweg zalig!

Natuurlijk was de verwendag nog niet voorbij want magen knorden en tongen smachtten naar ander lekkers. Een goede vriendin van ons (ja jij jokertje) heeft ons veel te lang geleden (hint) eens meegenomen naar een goed Italiaans restaurantje in Antwerpen: Pastahuis A.P.M. Hippo aan de Oude Koornmarkt. Onze keuze was dus gauw gemaakt. Na een voorgerecht van carpaccio met parmezaan, een hoofdgerecht van penne met scampi’s, een heerlijk dessertje en een verlichtend theetje waren we compleet verzadigd: verrukkelijk!
Zalig genieten van de geneugten van het leven met de juiste persoon: een dagje om nog veel aan terug te denken met de glimlach…En een dagje om zeker nog eens te herhalen!


Maar nu is het rijk uit. Nu gaan we sparen! Volle bak zelfs! Tot we er bijna bij neervallen!
Want tegen eind dit jaar willen we samenwonen maar we zijn er nog niet juist uit of we willen beginnen met iets te huren (dat we eigenlijk beiden geld verspillen vinden tenzij het iets goedkoops is) en later iets kopen of nu iets kopen. De leningen staan nu nog steeds laag…
Als we kopen: een appartement of een huis? Als je tegenwoordig kijkt naar de prijzen.. Er is niet veel verschil meer ertussen. Eigenlijk is het best schandalig wat ze durven vragen voor een appartement. Er zijn nu zoveel bouwprojecten met woonwijken en dergelijks.. En dan zwijgen we nog maar van de bouwgronden (zie ook bij Liza’s blog)!! Dat is toch niet meer weggelegd voor de gewone werkende belg die geen schoon erfenisje op zijn rekening heeft staan! Of je moet werken tot je erbij neervalt, maar wat heb je dan van je leven gehad..? We hebben er maar 1!
Bouwen is alvast van onze lijst geschrapt.
In plaats van onze weekends te vullen met dingen doen die geld kosten gaan we daar nu een groot stuk mee minderen en rondkijken, uitkijken en nog eens kijken..
En tellen..
Wordt zeker nog vervolgd..BR>
UPDATE: Pffff, eens huurappartementjes bekeken om een idee te krijgen. Goedkoop= piepklein. Is een mens gemaakt om op elkaars lip te leven? Ik alvast niet, ik krijg al claustrofobie als ik mijn gezicht onder de lakens zit.. En denken sommige mensen niet na bij de keuze van hun vloer/muurtegels?? Cakk le spoiled maar tegen donkerbruine lelijke tegels kan ik niet aankijken..Vanaf 500 euro begint het al op iets te trekken, maar dat is nu ook weer niet bepaald weinig.. Nu ja, daarvoor is't toch nog te vroeg, het was maar om een idee te krijgen van wat de markt aanbied.

16:51 Gepost door Tinkerbell | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

een eigen plek... Het is verschrikkelijk duur, maar aan de andere kant hebben nooit meer Belgen een eigen huis gehad dan nu. Dus het kán echt wel hoor.

Zelf wilden we perse een huis in het centrum van de stad, en we hebben dat gevonden ook. Ook al zei iedereen ons dat dit niet haalbaar is, en verkast iedereen naar de buitenwijken. Maar er zijn evenveel soorten van wonen als er mensen zijn, en ik ben ervan overtuigd dat iedereen kan doen wat hij echt wil. Als zijn dromen realistisch zijn uiteraard. Wij hebben ons huis in de stad, maar een tuin is er dan uiteraard niet bij... Zo moet je dingen afwegen he...

Persoonlijk ben ik wel blij dat we eerst een half jaar in een huurappatement hebben samengewoond. Samenwonen is toch altijd anders dan apart wonen, en ik wil me niet voorstellen wat je doet als je al samen iets gekocht hebt en dan uit elkaar gaat...

Zelf iets kopen/bouwen/verbouwen plaatst ook een enormde druk op een relatie. Toen we nog geen eigen huis hadden, hadden we véél meer tijd voor elkaar dan nu, nu we enorm veel dingen 'moeten' doen, om ons huis in orde te krijgen. Enorm veel koppels lopen ook net door die stress en druk in een scheiding. Zeker als ze zichzelf vastzetten met een immense lening.
Maar ook dat is iets wat ieder voor zich moet uitmaken.

Alvast proficiat met de samenwoonplannen en erg veel succes!!!

Gepost door: Josie | 11-01-06

°°° Veel geluk met het sparen dit jaar...

Groetjes

Gepost door: emiel | 11-01-06

Wie zoekt ... die vindt ... ;-)

Gepost door: Jonas | 11-01-06

ja, idd, de huizen zijn duur geworden maar ik heb er nog het volle vetrouwen in dat alles nog op de ouderwetse manier kan. Nu ja, alleszins, ik wens jullie heel veel succes met het sparen en de toekomstige woonst... Maar laat het niet aan jullie hart komen :)

Gepost door: Anne | 12-01-06

Proficiat... ...met de samenwoonplannen!!!

Precies een jaar geleden hebben wij ook besloten te gaan samenwonen, en stonden wij ook voor de moeilijke keuze: huren/kopen, appartement/huis. Moeilijk...

Wij besloten een appartement te kopen, en het is een huis geworden.
Een nieuwbouwhuis, aan de rand van de stad, waar ze vorige maart aan begonnen zijn (wij moesten zelf niks doen, behalve keuzes maken ivm tegels, keuken...).

Als alles goed gaat, verhuizen we einde deze maand!!!!

Heel veel geluk samen, en neem jullie tijd. Ook al duurt het nog maanden eer jullie iets vinden en begin je soms te wanhopen, jullie komen jullie droomhuis(appartement) wel tegen! Geloof me!

Gepost door: c-ke | 13-01-06

:-) yep, appartementen zijn duur om te huren, ook huizen hoor, al scheelt de huurprijs daar ook niet altijd veel. Maar leg jezelf een bedrag op waar je niet boven wilt gaan en zoek tot je iets gevonden hebt dat je aanstaat en dat je kan betalen. Zelf zou ik bij samenwonen beginnen met huren, hmja, toekomstmuziek voor mij....grtzzz

Gepost door: liese | 14-01-06

;-) ik wens je alvast nog veel romatn ische momenten met heel veel lekker eten en vooral succes met jullie zoekticht naar ene eigen stekje!
ik zie het nog steeds niet zitten...
maar goed!
keep up the good work!

Gepost door: lord cms | 15-01-06

Hm Josie heeft een punt. Als je gaat samenwonen misschien toch best eerst huren, want ook al denk je mekaar goed te kennen, als je heel de tijd samen zit, komen er toch onbekende kantjes tevoorschijn (goed en/of slecht). 't Is misschien cru, maar 1 op 3 getrouwde koppels scheidt, en zouden de cijfers bij gewoon samenwonende koppels niet nog hoger liggen? Toch best eerst even oefenen... :-) Of zorgen dat als je iets koopt alles op één naam staat en dat het mogelijk is met één loon af te betalen, maar ik weet hoe onmogelijk dat is... Als je gaat huren zou ik niet zozeer naar de keuze tussen appartement of huis kijken, want dan is het sowieso tijdelijk. Kijk dan eerder naar de prijs (dat je niet te veel 'weggooit' aan huur). Als jullie zouden kopen, zou ik toch eerder voor een huis gaan of appartement op gelijkvloers met tuin. Da's mijn persoonlijke mening, maar ik kan geen tuin missen in de zomer! Nu zitten we op een appartement zonder tuin en dat is zo vreselijk in de zomer dat ik heel het weekend bij mijn ouders in mijn bikini in de tuin zit... :-) Binnenkort kan dit in ons eigen tuintje... :-)

Gepost door: liza | 16-01-06

phentermine phentermine phen-help.short.be
; phentermine phen911.short.be
; tramadol tram911.short.be
; valium val911.short.be ; Thanks!

Gepost door: phentermine | 24-06-06

De commentaren zijn gesloten.