04-04-06

Kreeft

Zeer fijn om voorgeschoteld te krijgen, njammie!
Maar niet als gelijkaardig rond te lopen!!

Gisteren had dees bibi met vooruitzicht op de zomer, blote benen, open schoenen en witte kleren eens behoefte aan wat nep-zomerzon, namelijk de zonnebank!
Ik vroeg de lmeest lichte die er was, en de kortste tijd. 10 minuutjes onder nummer 6 zou normaal gezien geen problemen met zich meebrengen,buiten de nieuwe lampen gerekend natuurlijk!!
Resultaat na 10 minuten: Zalig! Een lekker warme gloed en weg met de pijn aan mijn nek!
Resultaat na 1 uur: Nog steeds niks gewaar! "Maar ik heb precies de indruk dat mijn 'edel' achterwerk een beetje begint te gloeien.."
Resultaat na 2 uur: Een lachsalvo aan de telefoon van Dave dat ik mijn broek niet meer aan kon houden en alles toch wel een beetje begon te gloeien. Die mannen toch, ze kunnen soms toch zo wreed zijn ;o) Al was het wel dom van me om niet eerder eronder uit te kruipen..
Resultaat na 3 uur: "Het begint nu toch wel allemaal serieus te branden en rood te worden, we zullen toch maar eens beginnen met aftersun te smeren..
Bedtijd: Aiai, alles doet pijn, zelfs de lakens zijn ondragelijk op mijn lijf.. Beter zo stil mogelijk blijven liggen..
's Nachts om 1.00: Potverdorie (iets grover zelfs nog), dit is niet normaal meer!! Nog maar wat aftersun..
's Nachts om 2.00: Gewoon onhoudbaar, ik ben opgestaan en heb een koude douche genomen. Rillen als een gek, maar oh zo verkoelend. Knalrood!
Gezocht naar flamazine maar deze lag nog bij Dave wegens mijn strijkijzer-brandwonde van vorige week.. Nog maar wat aftersun dan..
6.00 's morgens: toch wat kunnen slapen, terug nekpijn van uren in dezelfde houding te liggen. Besloten om niet te gaan werken, want dat zou toch niet lukken. Een dokter was een beter optie en dat heb ik dan ook gedaan
Resultaat 15 uur later: eerste-graadsverbranding over mijn volledig lichaam, de achterkant al iets meer aangetoast dan de voorkant. Flamazine smeren, flamazine smeren en nog eens flamazine smeren. 2 dagen thuis blijven en zeker 14 dagen niet meer onder de zonnebank kruipen (as if!)
Gelukkig had ik mijn gezicht na 5 minuten afgedekt met een handdoek al staat daar ook wel een lichte blos op..

Ondertussen heb ik dus ook een beschermingslotion gekocht voor de volgende zonnebank-beurt binnen 3 weken ofzo, en een after-zonnebank.
De koppige ik in mezelf wil nog steeds een tint hebben voor ik naar Barcelona vertrek (en liefst een bruine, geen rode!), maar dan op een hele rustige manier. In Barcelona aankomen met een bleke teint en daar verbranden is ook geen oplossing Kheb nog tijd tot augustus, dus ja..

Hoe zeggen ze dat? Wie zijn gat verbrand, moet op de blaren zitten?.. Was het maar alleen mijn gat..

Gloeiende groetjes, van een kreeft met ophokplicht!

En bezint vooraleer ge begint. Of toch: doe wat ik niet gedaan heb: nadenken vooraleer je daden verricht.

17:20 Gepost door Tinkerbell | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

Commentaren

auw! Klinkt pijnlijk!
Laat je maar is goe soigneren en insmeren ... mijn pogingen om onder de zonnebank te gaan (van boven tot onder ingesmeerd dan wel :-)) helpen bitterweinig. Op mijn lichtgevend wit velletje valt geen ander kleurtje (dat ook maar richting bruin gaat) te bespeuren :( Ik hoop dat jij meer succes hebt! :-)

Gepost door: Dana | 04-04-06

zon Ik heb anders gehoord dat het bitter weinig zin heeft om eerst te gaan zonnebanken voor je naar de zon trekt; hoe minder je je huid blootstelt aan de zon, hoe beter. Gewoon goede zonnecrème en voldoende terrasjes in de schaduw zouden de job ook moeten klaren volgens mij.
En voor nu: veeeeeeel sterkte, verbrand zijn is echt niet leuk!!!!

Gepost door: Josie | 04-04-06

Inderdaad Josie! Vooral schaduw!! Eigenlijk zoek ik altijd schaduw op als de zon goed schijnt.. Ik ben echt geen zonneklopster :o)

Gepost door: Tinkerbell | 04-04-06

strijk lig ik
jeetje tinkie
wat een typische stoot
kan me voorstellen hoe dave lag te lachen...
je wraak zal zoet zijn denk ik dan ;-)
sterkte!
x

Gepost door: ac | 04-04-06

Tja, flaters ... .. zijn me nog altijd niet onbekend :oD

En mijn wraak zal inderdaad zoet zijn :oD Al heeft hij gisteren al veel goed gemaakt door me volledig in te smeren met flamazine..
:o)

Gepost door: Tinkerbell | 05-04-06

Wraak????? Helabakes, ik heb gisteren wel uw lijfke volledig onder dienen boel gesmeerd he!

Nuja, ik weet wel al wat we eten dit weekend .... kreeft! :oD

Gepost door: Dafke | 05-04-06

°°° Ai,
lijkt me niet echt leuk.
Ik hoop dat je vlug weer je gewone kleurtje terughebt!

Groetjes

Gepost door: emiel | 05-04-06

oieie aiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Gepost door: oie | 06-04-06

awel Tinkietje ik denk dat onze zonnenbank een betere optie is voor u... Soit, ik ben alleszins geen kreeft, maar gewoon al lichtjes bruin... :p

Gepost door: Anne | 08-04-06

hahahahaha dat vind ik grappig, maar dan ook weer niet. NIet kunnen slapen, pijn, rood ipv bruin. ni aangenaam e!
Ik krijg ook vaak de tip mijn wit te verdonkeren door zonnebank, maar ik ga er nooit op in. Ik ben wit, winter, zomer, lente, herfst.
Maar toch denk ik er aan om het eens te doen TIEN minuten of zo!

Gepost door: tilde | 08-04-06

even komen lezen toffe blog, groetjes viv

Gepost door: viv | 09-04-06

aiai Aiaiaiai, dat klinkt pijnlijk!
Bij de apotheek hebben ze iets goeds van Roc voor verbranding door de zon. Pure etherische olie lavendel doet ook enorm veel deugd voor (brand)wonden. (opletten dat je 100% pure koopt!) De pijn trekt onmiddellijk weg en het geneest sneller.

Zelf ben ik gezegend met een huidje dat uit zichzelf licht getint is (ben wel blank hoor maar bruiner dan wit) en ik verbrand quasi nooit. Ik bruin ook erg snel.

Anyway, ik hoop dat je snel minder pijn hebt en smeer maar voldoende de volgende keer. Enne, leuk, Barcelona!

Gepost door: Jadestorm | 24-04-06

De commentaren zijn gesloten.