21-12-07

Trouwen

U2KGECAG62Y33CAX6SYUICAKLUDOTCA0PVFKDCAS8587TCA4GUE78CA7J92R8CAG92XPFCA2DEY16CAREDMUICAQAK2E3CA8FQZ2CCADRLXKECAB7KZI8CA7Z1UB3CA92IDP4CA8C1YTRCAS4UC5JEn zo zijn we aangekomen op het onderwerp trouwen. Meligheid troef!

Nog geen jaar geleden mijn grootste nachtmerrie (lichtjes overdreven)
Van: "Ik, trouwen?? Van z'n leven niet! Dat staat niet in mijn woordenboek!" tot "Dat kost toch veel te veel geld!"
De scheiding van mijn ouders deed er ook geen goed aan, het voedde de mening alleen maar meer."

Tot in augustus...

4 huwelijken hadden Dave en ik op onze agenda staan. Op 2 maanden tijd. Mijn 3 vriendinnen en Dave zijn broer. En het toeval wou dan ook nog dat Dave zijn broer en één van de 3 vriendinnen op juist dezelfde dag trouwden.
Allereerst was er mijn nicht/beste vriendin J. Zij staat hier ook in deze blog beschreven, had toen een foute relatie dat ze gelukkig op tijd heeft ingezien. Ze is dan terug een tijdje vrijgezel geweest en kwam pats-boem-bang op een dag G. tegen. Nog geen half jaar later waren ze verloofd en nu gelukkig getrouwd. Ik geloof ook in dit koppel, ze vullen elkaar aan.
Maar om terug te komen op het trouwen zelf. Die dag was een dag dat mijn mening veranderde. Ik zag haar van de trappen van het stadhuis 'schrijdden' en kreeg tranen in m'n ogen. Ze straalde enorm en zag er super-gelukkig uit. De hele dag heeft ze duimpjes opgestoken naar mij, zeggende:"Het is echt fantastisch".
En dat was het ook.
Diezelfde dag nog heb ik tegen Dave gezegd: "Dit wil ik ook, het maakt echt een verschil, dat voel je gewoon."
Hij dacht: "Dit zal wel van voorbijvliegende aard zijn, haar kennende." Ik ben inderdaad wispelturig. Maar niet op vlak van liefde..

Na het laatste huwelijk, dat van zijn broer en mijn vriendin (waar ik helaas niet aanwezig kon zijn daar Dave en zijn broer dus van oost-vlaamse makelij zijn) was mijn mening nog steeds niet veranderd en dat is nog steeds zo.
Het feit dat ons erf-recht-systeem op bepaalde vlakken zo ingesteld is dat je enkel als gehuwden een deel van elkaar erft (tenzij je bij de notaris een testament laat opmaken) heeft er ook wel mee te maken. Voor feitelijk samenwonenden zijn ze nog niet zo ver, dat kan nog enkele jaren duren dat het op dat vlak hetzelfde is als getrouwd zijn.

Maar vooral, volgens mij maakt het degelijk wel een verschil. Het kunnen zeggen: "Ik ben zijn vrouw, hij is mijn man", het gevoel hebben van nog dichter bij elkaar te staan, en ik kan blijven opnoemen. Gelukkig getrouwden onder jullie zullen wel weten wat ik bedoel.
Mijn vriendinnen zijn dan nog stuk voor stuk bezig dat we het gewoon moeten doen, dat het gewoon de mooiste dag uit je leven is en dat ik dat zeker niet zou willen missen.. Mijn kopke 'zot' maken, kunnen ze goed ;o)
En ja, natuurlijk weet ik wel dat ik me ook niet té-veel illusies moet maken, het kan altijd verkeerd lopen. Maar is het niet zo dat de helft van de koppels gewoon te weinig vechten voor hun relatie? Eens stopt het, maar tegenwoordig gaan sommigen toch voor een scheet uit elkaar...

Dave heeft nooit echt ja of nee gezegd op trouwen. Voor hem maakt het niet zoveel uit, als hij maar bij mij kan zijn (knipoog naar hem). Hij zegt wel niet uitdrukkelijk dat hij wil trouwen, hij zegt wel dat het een verrassing moet zijn als hij het vraagt. Hij heeft een idee in zijn hoofd en dat wil hij zo uitvoeren. Het moet niet tussen de soep en de patatten gebeuren, maar op een speciaal moment. Of helemaal niet zegt hij er dan achter met een glimlach.. Hij wil het écht wel spannend houden. Ik ben eens benieuwd..
Er is geen haast bij. Zolang ik maar bij hem kan zijn, ben ik al content. Is het vandaag niet, dan is het morgen. We shall see!

En aan Dafke: "Voilakes, nu zijt gij gevrijwaard van het gezaag erover. LOL!!"

10:03 Gepost door Tinkerbell in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

Voor feitelijk samenwonenden zal het nooit geregeld zijn als voor getrouwden, feitelijk samenwonenden hebben enkel rechten als ze een samenlevingscontract hebben, maar wettelijk samenwonenden zijn wel al een beetje beschermd, dat is dus echt wel een aanrader.

Wat trouwen betreft; ik kan het voor 200% bevestigen, het IS anders, het IS een van de mooiste dagen uit je leven, het IS speciaal. Ik denk nog elke week terug aan onze dag. Gewoon doen...

Gepost door: Josie | 21-12-07

Inderdaad Josie. Na 3 jaar feitelijk samenwonend ben je ook sowieso wettelijk samenwonend. Maar dan is het nog anders qua erven dan bij getrouwd zijn. Dan gaat alleen een testament. We zijn hiervoor bij de bank geweest en zo zijn we het te weten gekomen.

Groetjes!

Gepost door: Tinkerbell | 21-12-07

ewel hé, blijkbaar is het inderdaad het jaar van de trouwfeesten aan je logje te lezen :p Leuk leuk leuk en hopelijk vraagt hij je gauw hé :-)
En zoals jij het zo mooi verwoord: "kunnen zeggen dat hij je man is, en jij zijn vrouw, dat brengt gewoon nog iets bij aan je relatie..."

Gepost door: RedRose | 21-12-07

jawadde lacht...
verschoten ook: is dat al twee en een half jaar??? DAMN, waar is mijn tijd naartoe???
gelachen ook: dienen Dave (je vergat ergens nog 'faked'), moet afzien daar
verrast ook: trouwen of wat... straf... Hmm...
Ontroerd: een héél klein beetje (stoerheidsimago van mezelf hoog houden, dank u) want ik zit daar misschien voor een héél klein beetje tussen...

Schoon, melig, romantisch,... Mister Dave gaat afzien de komende tijd. Misschien moet je gewoon beloven miss Tinkerbell dat dit postje het laatste is wat erover gezegd is (buiten af en toe eens een steekje, dat mag je niet laten)... Kwestie dat de 'verrassing' den hélemaal is... En hij, in al zijn tijd voor zichzelf kan beslissen en voorbereiden... Haha, ik zie uw tranen al vloeien :-)
Hou me op de hoogte ;-)

Gepost door: abnormalia | 21-12-07

allez de :-) hoe kan hij u nog vrrassen als je het elk moment verwacht! niettemin
toi toi toi! :p

Gepost door: jeronimo | 21-12-07

LOL @abnormalia: natuurlijk zeg ik er niet meer teveel over, dat is een tijdje erger geweest (natuurlijk na de trouwerijen) maar nu is het inderdaad zo dat ik af en toe eens een steekje geef. Ik wou op mn blog zetten wat me het laatste jaar hefet bezig gehouden.

@Jeronimo: LOL, ik ben eigenlijk ook wel heel moeilijk te verrassen :o) Met grote dingen kan hij me zelden verrassen (ik heb daar precies een neus vor want hij kan heel goed 'liegen' als het daarop aankomt. Maar de kleine dingen, zoals af en toe een klein briefje bij m'n boterhammen, daar verrast hij me wel meer mee.

Gepost door: Tinkerbell | 21-12-07

Trouwen... ja, ik wil het ook wel... En nog zo volgens de oude traditie, met zo een Latijnse mis, wit kleed, overal witte bloemen... :p

Gepost door: Anne | 23-12-07

woehahahah sorry
ik moet efkes superhard lachen...
STEEKT diene DAVE briefkes tussen uw boterhammen???
LACHT!!!

Gepost door: abnormalia | 24-12-07

De commentaren zijn gesloten.