08-01-08

2008

VC03JCAG4X0TUCAEG7OPACAJ82XU7CANJHOFOCA0J8CAKCAC1GU32CACT0IJLCAWQPKOYCA9KHD4CCAD63XZBCARYK4C1CA6V7OA3CAV0C0RHCAND6MIVCA31YOSRCAS58C3TCAO9Q61KCAW537FLVandaag is de mama jarig. Mijn zus en ik hebben een fotoshoot van ons tweetjes laten doen en vanavond krijgt ze dus onze ingekaderde hoofdjes in een inpakpapiertje gewikkeld. Het resultaat mocht er best zijn, al zeg ik het zelf. Ze zal wel wreed content zijn. Dat verdient ze ook!

Nieuwjaar is vers gepasseerd en Dave zit thuis met een griepke. We hebben rond de jaarwisseling allebei sinusitis overwonnen, maar blijkbaar was de 'battle 2 heavy' om terug helemaal op krachten te komen. Laten we hopen dat ik het oversla, ondanks het 'besmettingsgevaar'.
Nja, wie bij de hond slaapt...

Verder ook enkele euro'tjes lichter. Groot onderhoud van m'n auto. 90.000 km en de kosten beginnen. Een duivelsgeschenk is dat soms toch, zo'n karretje..

Nu ja, als het hierbij blijft voor dit jaar, mag ik me heel gelukkig prijzen! Let's hope!

Verder heb ik geen voornemens gemaakt voor dit jaar, enkel nog wat meer sparen.
Graag, graag, oooh zo graag zouden we binnen dit en 3 jaar een huisje of een bouwgrondje willen kopen (met nadruk op 'je'). Maar iedere twintiger of dertiger die in diezelfde schoenen staat, weet dat dat tegenwoordig geen sinecure is.
Onze spaarboek dikt aan, maar niet in het tempo dat de prijzen stijgen. Terplaatste trappelen noem ik het dikwijls.
Als je dan, zoals wij, niets van thuis uit meekrijgt, niet de kans hebt om bij je ouder(s) in te wonen (zouden wij eerlijk gezegd ook niet willen) en iedere maand toch al je rekeningen moet betalen, is het soms een hopeloze gedachte, een illusie, een ver-van-ons-bed-show.
Dikwijls vragen wij ons af: "Hoe doen sommige mensen dat toch?"
We verdienen beiden niet slecht (beter kan natuurlijk altijd), we sparen, we letten op wat we uitgeven, we hebben maar 1 kleine auto, geen kinderen...
Het laatste dat we willen is een strop rond onze keel hangen, maar zijn we daar toe verplicht als we iets van onszelf willen bezitten? Leningen op 30 jaar geven ze tegenwoordig. Maar ben je dan wel goed bezig?

Veel vragen en weinig antwoorden. Ik zou echt eens graag in de boekhouding van de gewone modale belg willen kijken. Kijken of we goed bezig zijn of niet. Want naar mijn gevoel zijn we dat wel, maar rijst het gewoon allemaal de pan uit.

Veel negatieve gedachten voor het begin van het jaar, jammer genoeg realiteit. Dus voor 2008 wens ik ons en alle mensen die in hetzelfde schuitje staan een crash van de prijzen van de huizenmarkt toe!

En natuurlijk een goede gezondheid ;o)

11:05 Gepost door Tinkerbell in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Ik weet hoe mensen dat doen, Een betaalbaar huis kopen. Ik kan met mijn halftijdse jon (ondertussen tijdelijk voltijds) perfect de helft van onze lening afbetalen, die loopt over 18 jaar en geen 30. Ik hou nog genoeg geld over voor de dagelijkse dingen en wat minder voor kleren en vakantie, maar ook daar best genoeg.
Wij krijgen geen substantiele sommen van de ouders en hebben daar nooit ingewoond.

Veel jonge mensen willen tegenwoordig een kant en klaar superhuis kopen open bebouwing, gigantische tuin, hoogwaardige afwerking, designmeubelen. Ze vergeten. Het huis waar ze in zijn opgegroeid. Ze vergeten dat het hun ouders 30 jaar gekost heeft om dat op te bouwen en dat zij ndertijd begonnen zijn met kale peertjes aan de muur en tuinstoelen als meubilair.

Een gewoon huis is nog steeds perfekt betaalbaar. En gaandeweg maak je er dan een droomhuis van. Maar neen, mensen moeten dat tegenwoordig vanaf de eerste dag hebben, dat perfekte huis...

Nu ja, het goede nieuws is dat de prijzen minder hard stijgen de laatste maanden, maar aangezien de inflatie groter is dan de rente op je spaarboekje, zou ik nu kopen ipv nog 3 jaar te wachten, aangezien sparen enkel verlies is...

En zeker in Limburg moet dat toch te doen zijn, daar zijn de prijzen nog het goedkoopst van gans Vlaanderen?

Veel succes ermee!

Gepost door: Josie | 08-01-08

@Josie Idd, velen willen dat maar wij niet. Ik ga content zijn als ik al gewoon iets van onzelf heb, dat we weten wat we onze centen steken in iets dat van ons is.
Maar wij zijn wel van 0 begonnen, of ja, laten we het toch zo stellen.
En Limburg veel goedkoper dan elders? Veel niet meer hoor, geloof dat maar niet. Tenzij ik in Borgloon of aan die kanten zoek, maar dan steek ik ons geld in een extra auto of toch ander vervoer naar het werk.
Het is ook vooral een kwestie van geluk hebben en op het juiste moment op het juiste uitkomen. (Wij hebben zo vorig jaar een huis aan onze neus laten voorbij gaan, maar dat was in Deinze en daar we in Hasselt wonen, was het niet evident om daar op een paar uur te zijn. Want het was op een paar uur verkocht....

Gepost door: Tinkerbell | 08-01-08

ja, de laatste tijd heb ik ook al mijn ogen uitgekeken. De bedoeling is dat ik mij een mini-appartementje in Gent zou aanschaffen, maar ben van dat idee afgeweken. Ook al zou ik voltijds werken tijdens mijn studies, is het geen haalbare zaak... Nja, ik heb geluk dat ik nog even bij mijn ouders kan wonen, maar ik vermoed dat dat binnen dit en het half jaar ook wel zal eindigen... Dus, volgend jaar zal ik eindigen in een mini kot, met een veel te zware prijs aan, terwijl ik nog dat laatste jaartje studeren probeer tot een goed einde te brengen...Maar geen nood... Ooit wordt het terug betaalbaar... Eens wij 80 zijn ;o)

Gepost door: Anne | 08-01-08

Inflatie Josie heeft gelijk over de inflatie. Je kan nooit zo snel sparen als de prijzen stijgen... Eigenlijk zou je dus best zo snel mogelijk kopen. Een crash gaat er niet komen, de prijzen gaan alleen minder snel stijgen dan de afgelopen jaren. Maar ze gaan wel blijven stijgen...

ps: Welcome back, ik heb je in mijn Bloglines gezet zodat ik je weer kan volgen!

Gepost door: Liza | 10-01-08

De commentaren zijn gesloten.