09-01-08

Stokje 1: 2007

T9IC8CA4AOHARCAT0DPN0CADVU9DVCABOS2F8CA7CK9T7CAGSYUT0CAH5ZDRJCAKI457ACA7DGQB0CAED8EKZCAPVGGDDCAC5MOR1CAL2OH0CCAN0YBHOCAI30XXICAJJ85KCCA09MVWTCAJXD6I0Stokjes! Daar heb ik nog eens zin in! Deze ben ik bij Twinkeltje gaan 'pikken'

3 artiesten die ik in 2007 leerde kennen:

* Cliché, maar so be it: Amy 'what's in a name' Winehouse. Al langer in roulatie maar dit jaar hier doorgebroken. Ze heeft een fucked-up reputatie maar haar stem en liedjes vind ik best te pruimen.
* Kate Nash, heerlijk accent, super teksten.
* Deze ken ik al langer en vanaf dag 1 vond ik ze enorm goed, maar in 2007 heb ik ze wel voor het eerst live aan het werk gezien en ik was weg van hun down-to-earth-houding: Bloc Party.

3 dingen die ik niet licht zal vergeten:

*Onze hond TJ die we we hebben laten inslapen. Hij had al maanden last van dikke knobbels over heel zijn lijf. Hij is daarvoor 2X geopeerd geweest, maar het hielp niet. Op het laatste was hij zo afgetakeld door bijkomende mankementen en ziektekes dat het niet meer draaglijk was. Laten lijden voor eigen egoïsme vind ik dom, dus hebben we hem zijn rust gegund.
*Het overlijden van Dave zijn mama. Dit was de grootste schok omdat ze nog maar einde 40 was. Veel te jong om te sterven. Ik hoop dat we dit jaar niemand dierbaar moeten afgeven.
* Mijn papa die een week voor kerst me een sms'je stuurde met zijn excuses voor alles. Ik had hem een jaar niet meer gesproken om verschillende redenen die ik nu voorlopig achter me gelaten heb. Op dat vlak wil ik enkel in de toekomst kijken, niet in het verleden. Hij heeft ingezien dat hij moest veranderen, en ik hoop van harte dat hij deze weg blijft bewandelen.
* En ik weet dat ik 'foefelare' doe, maar ik ga er toch nog een 4de aan toevoegen:De huwelijken van mijn vriendinnen.

3 stommiteiten, blunders, schaamtelijkheden:

* Een beetje tegendraads ten opzichte van mijn vorige post maar op vlak van mijn eigen centjes (we hebben elk, buiten een gezamelijke, nog een eigen rekening) heb ik nog steeds teveel Dave zijn raad nodig. Hij is gelukkig heel goed in centjes beheren en dat breng evenwicht.
* Maar ik dus op momenten te koppig was om die raad op te volgen, daar ga ik dus dit jaar in veranderen omdat hij toch altijd gelijk heeft. Bij deze staat dit geschreven en heeft hij bewijs :o)
* Ik die na weken en weken veel te hard werken en stressen op een dag na een rottelefoon een 'knap' in mijn hoofd kreeg en het woedend en tierend ben afgebold op mijn werk. Was de baas me niet achterna gekomen tot aan mijn auto, was ik gewoon naar huis gegaan. Ik heb dan nog een uur bij hem in de bureau zitten huilen. Het was een moeilijke periode voor me toen, zowel privé als professioneel, maar dit had niet moeten gebeuren en was achteraf gezien zeer beschamend. Zeker omdat de dag erna al mijn collega's vroegen wat er gebeurd was. Gelukkig is baas nummer 1 wel begripvol en menselijk op dat vlak. Baas nummer 2 zou eerder gelijk een echte baas gereageerd hebben, denk ik :o)

3 dingen waar ik trots op ben:

* Dat het eerste volledige jaar samenwonen mij en ons heel goed afgaat. Ik ben geen makkelijke, maar had gedacht dat ik moeilijker zou zijn om mee samen te leven :o) We zijn beiden koppigaards dus dat had anders kunnen aflopen. En het cijfertje op onze spaarboek vergeleken met begin 2007
* Dat ik geleerd heb om dingen beter los te laten die weinig belang hebben, beter kan relativeren (op dat eene incident na dan)
* Op onze kerstboom. Jep, hij staat er nog steeds.

3 gekochte of gekregen dingen:

* Onze tv, ne grote, platte plasma. We hadden een mini-tv'tje van op mijn slaapkamer vroeger in onze living staan. Ik staarde me er blind op. Zeker omdat de zitbank op 4 meter staat. En omdat we van het principe zijn: ofwel koop je goedkope 'brol' (al ben ik nog steeds content van IKEA) ofwel koop je degelijk waar je jaren mee verder kunt, gingen we voor de laatste optie. Tot op de dag van vandaag nog geen minuut spijt van gehad. Een zaligheid.
* Een gsm voor mijn kerst, het was zeer dringend nodig want de vorige was volledig afgetakeld.
* En meer. Maar vooral liefde en vriendschap. Investeren in diegenen die belangrijk voor je zijn is het beste wat je kunt geven en krijgen. Met het halve werk bereik je weinig.

10:13 Gepost door Tinkerbell in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Leuk... ... om te ontdekken dat jij je blogje weer ontdekt hebt! Als ik hier je berichtjes lees, schrik ik weer eens van hoe onze levens blijkbaar synchroon verlopen...
We begonnen rond dezelfde periode te bloggen, de titel van ons blog, toen, verschilde één klein woordje, ondertussen hebben we allebei de liefde van ons leven gevonden. Ook ik woon een dik jaar samen, trouwen lijkt een optie te worden (ik wacht op Vriend :-) ) en huisjes kopen wordt ook een realiteit binnen nu en enkele jaren. (stel mezelf dezelfde vragen over hoe we het in godsnaam gaan moeten doen!).

Blij dat je weer blogt!

Gepost door: saartje | 09-01-08

Blij zo blij dat ik jouw herontdekt heb. Blij zo blij dat jij (en Dave) terug zijn!

Gepost door: AV | 09-01-08

Manmanman, JOU zonder w natuurlijk!

Gepost door: AV | 09-01-08

De commentaren zijn gesloten.