09-01-08

Stokje 2: Vroeger en nu

T9IC8CA4AOHARCAT0DPN0CADVU9DVCABOS2F8CA7CK9T7CAGSYUT0CAH5ZDRJCAKI457ACA7DGQB0CAED8EKZCAPVGGDDCAC5MOR1CAL2OH0CCAN0YBHOCAI30XXICAJJ85KCCA09MVWTCAJXD6I0Ook gaan halen bij Twinkeltje en Liza.

Wat wilde je later worden (als je kind was)?

Als peuter kapster. Ik was toen al zot van barbiepoppen en vond het tof om met hun haren te prullen.
Daarna slager totdat ik zag dat er varkensharten, -poten en -oren in de toog lagen. Brrrrrrr.
En toen ik een jaar of 10 was, architect.

Wat ben je dan uiteindelijk geworden?

Na 2 jaar moderne talen ben ik naar de kunstschool getrokken. Daar heb ik een architecturale richting gevolgd. In het 6de zag ik 5+2 jaar studeren (en stage) niet meer zitten en heb ik er een 7de jaar aan vast gebreid om mijn bedrijfsbeheer te halen.Nu ben ik dus bouwkundig tekenaar. Komt toch dichtbij mijn kinderwens.
(Al slaan de twijfels toe of ik dit wel mijn hele leven wil blijven doen)

Hoe wilde je, als kind, er later uitzien?

Dit is een moeilijke.. Ik voelde me dikwijls een lelijk eendje, had konijnentanden zoals ze dat toen noemden en werd op de lagere school wel eens gepest door jongens van het 6de leerjaar.
Niet veel later kreeg ik allerlei beugels aangemeten (zie een post van een kleine 2 jaar geleden ergens op deze blog) een paardenstaart met een froufrouke en had ik een puisterige kop. Toen mijn beugels uit mochten, kreeg ik eindelijk wat meer zelf vertrouwen. Al heb ik wel altijd van me afgebeten.

Hoe zie je er nu uit?

1.63m, 57 kilo, blond haar in een kort bob-coupeke en blauw-grijze ogen (nog steeds ja!)Hoe meer jaren er verstrijken, hoe meer content ik van mezelf ben. Al was ik de periode dat ik aan fitness deed, het meest tevreden met mijn lichaamsvormen. Dave daarentegen spreekt dit volledig tegen. Dat ook wel weer positief is voor mijn zelfbeeld.

Hoe zag de man van je dromen eruit?

Bruin haar met een lichte golf in, blauwe ogen. Groter dan mij maar geen 1.90m, gespierd maar niet té. Mooie handen en mooie vorm van ogen daar keek ik vooral naar.

En wat is het uiteindelijk geworden?

Geen haar (of ja, laten we het eerlijk stellen: noodzakelijk afgeschoren tot op de kruin), donkerblauwe ogen, groter dan mij maar geen 1.90m, beetje gespierd met een klein buikje. Mooie handen en hele mooie ogen. Niet het type waar ik altijd voor viel, maar het volledige pakket maakt hem voor mij mijn droomvent.

Hoeveel kinderen wilde je later en op welke leeftijd?

Heel makkelijk. Ik wou altijd jong kinderen, omdat ik het zelf zo tof vond dat mijn mama zo jong is. 1ste op mijn 21-22ste en 2de op mijn 25-26ste.

Wat is het uiteindelijk geworden, of zal het wellicht worden?

Gelukkig heb ik mijn gedachte niet doorgevoerd want dan had ik (voor mezelf dan) op veel te jonge leeftijd kinderen en vooral: met de verkeerde persoon.
Wat het zal worden, weet ik niet. Ondertussen heb ik zelfs amper behoefte aan een kind. Ik zie kinderen bij mijn vriendin, bij mijn collega's, enz.. en dat doet me beseffen dat ik er echt nog niet klaar voor ben. Ik wil nog leven met alle vrijheid, nog wat genieten van ons tweetjes, gaan en staan waar wel willen. En uitrusten en relaxen wanneer we er zelf behoefte aan hebben. Dit valt allemaal weg dan, al heb krijg je andere dingen in de plaats. Momenteel heb ik zoiets van: wat je niet kent, kun je niet missen. Dus of er ooit eentje zal komen, weet ik niet. En als het al zo zal zijn, denk ik rond mijn 30-31ste en zal het maar bij eentje blijven. En voor diegenen die durven zeggen: eentje is geen. Denk na, want soms is een kind maken niet iets wat zomaar vanzelf gaat.

Wat was als kind je lievelingseten en wat lustte je totaal niet?

Lievelingseten: spaghetti, croque-monsieur (dat ik kokkesu noemde), vol-en-vent en eierkoek.Lustte ik niet: smeerboter, champignons, prei, witloof, spruiten, rauwe tomaten, sla, gekookte eieren, stoofvlees (braakte ik op), goulash, konijn (wegens te zielig), paardenvlees (uit principe), de vetrandjes en peesjes van vlees, ribbekes, alles met knoken aan, moet ik blijven opnoemen? Ik was een wreed geval, hoor.

Lust je dat nu nog niet of heb je andere favorieten?

Ondertussen, danzij Dave zijn papa lust ik wel champignons en rauwe tomaten. Het hangt af van de bereiding. Prei lust ik al een tijdje. Witloof rauw en op de manier dat Dave het klaarmaakt (met bruine suiker en mosterd, hmmm). Sla is ook geen probleem mits ik er genoeg dressing op doe. Gekookte eieren onder een salade of tussen een broodje, no problemo. Smeerboter gebruik ik nog steeds niet en ik opereer mijn vlees nog altijd met een scalpel en vergrootglas (lichtjes overdreven) Bij knokenvlees eet ik het vlees dat de knook niet geraakt heeft, m.a.w.: ik knaag niet. Konijn en paardenvlees: nog steeds niet uit principe. Het gekke is wel dat ik geen vol-en-vent meer lust. Ooit eens van boven de wc gehangen en sindsdien bah-bah.
Mijn lievelingseten nu is pizza, pasta en/of scampi's. Veel mexicaanse gerechten vind ik heerlijk en natuurlijk frietjes van de frituur! Vis heeft voor mij grote voorkeur op vlees, al ben ik er na vele pogingen nog altijd niet in geslaagd om mosselen te lusten.
Proeven en lusten is wel een stuk verbeterd sinds ik zelf kook.

11:21 Gepost door Tinkerbell in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.