17-01-08

Wel/niet

imagesHet nieuwe jaar is weer begonnen met nieuwe verlofdagen en vakanties. De nieuwe reisboeken dienen zich aan, de collega's spreken over vroegboek-kortingen en waar ze naartoe gaan..
En dat heeft dus al gevolg: de ieder-jaar-opnieuw-terugkomende vraag: Gaan we op reis of gaan we niet op reis??

Twee jaar geleden hebben we een citytrip van 5 dagen naar Barcelona gedaan. Daar hadden we gemiddeld 2 dagen regen en 3 dagen 24-25 graden (in augustus). Vorig jaar hebben we een citytrip van 5 dagen naar Praag gedaan (in juli). 5 dagen warm tot heet weer (de ironie). 5 dagen voor Barcelona is te kort en 5 dagen voor Praag, te lang. En als je op het einde van de rit bent, ben je even veel geld kwijt dan als je 8 dagen Kreta ofzo doet. Citytrips zijn dus dit jaar geen optie.
Mijn ultieme droom is een begeleide rondreis van 3 weken door Mexico en Guatemala of Thailand. *Tsjingtsjing*. Oke, we blijven dan europees: Sardinië of Sicilië. *Tsjingtsjing* (alhoewel het nog een beetje meevalt met de vroegboek) Onze smaak in vakanties is duur zeker? Jep, als we een hotel kiezen, is het meestal een 4-sterren. We willen gewoon nul-komma-nul zorgen aan ons kop dan. Liefst is alles zo goed mogelijk geregeld (ook de excursies) Opties: Griekenland, griekse eilanden of het italiaans vasteland...

De collega's, met huis en kinderen, kijken dan eens bedenkelijk als ik zeg dat ik erover twijfel, en zeggen: "Je bent jong, je hebt geen kinderen, geen huis/lening af te betalen, geen verantwoordelijkheden! Moest ik dat hebben, ik zou niet twijfelen, hoor!" en dan "1300 euro voor uw tweetjes, dat is voor niets, moet je toch niet over nadenken!"
Maar diezelfden wat dat dan zeggen, zouden ook geen 800 euro per maand willen dokken aan een lening, ze zouden 'sterven' van de onzekerheid.
Yeah wright, ik zou super-content zijn, moest het daarbij blijven!
En dan komen we 'to the point', hoe kun je in onze tijd mooi op vakantie gaan en weinig willen af betalen aan je lening? Inderdaad, je moet keuzes maken. (Ik spreek natuurlijk niet voor alle twintigers.)

Maar soit, hier gaat het dus niet over, wel over het feit of we gaan of niet. Als we gaan, zal het waarschijnelijk een last-minute zijn. Het doen met de restjes, terwijl uitkijken naar een vakantie eigenlijk al de helft van het plezier is.. Ofwel dit jaar niet, en volgend jaar in december (als het orkaanseizoen voorbij is) een rondreis... Maar dan kunnen we weer minder sparen en zo is de cirkel rond zou ik zeggen...

08:47 Gepost door Tinkerbell in Algemeen | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

reizen Bij ons thuis liggen de brochures ook. En ik weet écht niet wat ik wil dit jaar... Italië, Wales, Oost-Europa,... Raken er totaal niet uit!
Ben dertien jaar geleden in Praag geweest, meer dan een week, en ervoer dat echt niet als te lang... Ik ga graag lang op citytrip, liefst tien dagen. Twee jaar geleden tien dagen Budapest gedaan, en ook daar totaal niet het gevoel dat we 'alles' gezien hadden. Ik snuif graag echt de sfeer op, zie graag ook de minder evidente dingen... Maar nu, I just don't know!!!! Mexico zou me ook nog wel iets zeggen, maar zie er een beetje tegenop zo ver te gaan. Geld, ach, 't is zoals ze zeggen, ervan profiteren nu het nog kan, nu we nog onder ons tweetjes zijn he :-)

Gepost door: Josie | 17-01-08

Reizen met beperkt budget... dat is voor ons meestal ook het geval... Maar dit jaar trekken we alle registers open en gaan we naar New York... eerst nog eens goed profiteren voor we beginnen te sparen als gek...

En een tip voor goedkoop reizen? Ga kamperen! Tot vorig jaar verkoos ik ook de 'hotels zonder zorgen', maar één weekje kamperen op een nette camping met prachtig weer in de provence en ik het de smaak helemaal te pakken!

Gepost door: saartje | 17-01-08

:-) damn wright you are!
dit jaar ook geen wereldreis :s

Gepost door: jeronimo | 17-01-08

* Vorig jaar in de zomer nog beslist om begin oktober toch een weekje naar Turkije te gaan. Een zon-zee-rust vakantie vooral, 1 week. Prijzen vielen toen goed mee (daalden daarna ook nimeer ofzo) en zo kon 'k toch nog een paar maanden uitkijken naar die week. Turkije is trouwens best wel een aanrader wat prijs/kwaliteit betreft. Dit jaar wordt het misschien Griekenland: wel wat duurder en naar 't schijnt soberder van eten (geen idee of het echt zo is). Btw, welcome back ;) Ben zelf tijdelijk uit de running ;)

Gepost door: Kimmi | 17-01-08

Turkije Er gaan veel te veel mensen die ik ken naar Turkije. En dan wil ik daar juist niet naartoe.
Kwestie van mijn buurman niet tegen te komen. Ik wil niet denigrerend over dat land doen, maar het heeft me nooit iets gezegd...

Griekenland raad ik aan, Kimmi. Kreta ben ik ooit al geweest en dat vond ik toen wel echt te moeite

Gepost door: Tinkerbell | 17-01-08

Mja, 't was ons toen wel echt om een week weg-zijn-en-zon te doen :) Maakte al ni uit welk land. Maar 't is ons wel heel goed bevallen op alle vlak. En het leuke is dat het er nog niet vol NL'ers zit (anderzijds wel Russen ..). Misschien wordt het nu idd wel Kreta ofzo :) Ach, je hebt nog wel tijd om er over te denken eh.

Gepost door: Kimmi | 17-01-08

@Kimmi Jep, dat is ook het doel van de meeste mensen die ik ken die er naartoe gaan.
Ikzelf (en Dave zeker niet) zou gek worden als ik 3 dagen plat moet liggen, ik wil het land bezichtigingen, de cultuur leren kennen etc.. Maar dat is ieder zijn ding hè :o) Het belangrijkste is dat je je amuseert/geniet!!
Groetjes!

Gepost door: Tinkerbell | 18-01-08

Als je toevallig hoteltips hebt voor Kreta, let me know :)

Gepost door: Kimmi | 18-01-08

Stokje... een moeilijk stokje :-) (of een gratis dagdroom)
Dat mag je komen afhalen!

Gepost door: saartje | 23-01-08

goedkoop reizen Hallo! Als het over reizen gaat dan ben ik er bij. :-) Je zegt dat je een begeleide reis naar Thailand wil doen? Dat kost inderdaad schandalig veel geld. Maar waarom zou je dit niet zelf doen? Dat scheelt je gemakkelijk 1.000€ per persoon. Ik ben vorig jaar 3,5 week naar Thailand geweest. Enkel het ticket hebben we geboekt en al de rest hebben we zelf georganiseerd. Ok, het vergt wat tijd en energie, maar ik vind het heel leuk om te doen. Je krijgt te zien wat je wil zien, in tegenstelling zoals op een rondreis. Je beslist zelf hoe lang je waar blijft. Het is avontuurlijk. En Thailand is het ideale land om het te doen. Je geraakt er makkelijk van A naar B, alles is er supergoedkoop: vervoer daar, het heerlijke eten, hotels, ... en de mensen zijn zo behulpzaam en vriendelijk. Mij is het zo goed bevallen dat zelf plannen dat ik over een dikke maand weer naar Azië ga, Vietnam en Cambodja deze keer. Als je info zou willen of indien je toch zou beslissen zulk een reis te maken wil ik jullie zeker en vast wat advies geven.

Gepost door: Ann | 28-01-08

De commentaren zijn gesloten.