23-07-08

21 juli

21 juli is niet alleen onze nationale feestdag. Voor mij heeft deze dag een veel grotere betekenis.

3 jaar nu deel ik lief/leed en mijn (ons eigenlijk, ook al was het oorspronkelijk van mij) bed met Dave/Dafke/Ekfad/etc.
3 jaar geleden, op deze dag, kuste ik (ja, ik) hem voor het eerst. En zeker niet voor het laatst.
(Dat ook weer wil zeggen dat dit blogje ouder dan 3 jaar is..)
En zoals de traditie het wil, hebben we het ook dit jaar weer op de Gentse feesten gevierd.
En zoals de traditie het wil, was het weer amusement ten top.
Dat deze tradities nog vaak herhaald mogen worden...

B.t.w.: Een boottochtje om 23:30 is zeker een aanrader.

En dan nog: Veel sterkte gewenst aan de spitburgerkraam-medewerkers. Een zware domper op de feestvreugde voor deze mensen..

23:28 Gepost door Tinkerbell in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

16-07-08

Water, zwemmen en lessen.

Soms moet je echt wel watertjes doorzwemmen in je leven.

Ik start morgen nl. aan mijn laatste volledige werkdag .. (vrijdag gaan we in verlof, dus voormiddag werken en namiddag bbq)
Het voelt een beetje raar, maar ik ga vooral opgelucht zijn.
De grootste reden daarvoor is gewoon een ‘jammere’ reden. Mijn naaste collega’s, waar ik 8 jaar 9 uur per weekdag mee heb doorgebracht; het bovenste “eilandje”; zijn niet blij met mijn en vooral de keuze van mijn werkgever. De keuze dat ze met mij verder blijven werken. Dat ze mij willen helpen met mijn toekomst.
En dat zal ik geweten hebben..
Het is niet meer dan afgunst, maar de pesterijen zijn er niet minder om…
Het is zoals mijn mentor altijd zegt: “Zie dit als een levensles.” En of dat ik dat doe! Vooral ook omdat ik vroeger eerder in de rol van pester zou kruipen dan in de rol van de gepeste. Dat ik vroeger eerder mee zou gaan in dat ‘blok’ dat ze opstellen t.o.v. anderen dan tegen hun in te gaan… Kortom: onvolwassen gedrag.

En hoe ik nu hiermee omga: ik stel me erboven, behoud mijn eigenwaarde en lach soms zelfs eens in mezelf met de ‘steken’ die ze zetten en ik die daar dan een denkbeeldig antwoord op geef. Ik zal straks buiten gaan met een opgegeven hoofd, want ik weet welke fouten ik gemaakt heb en durf ze openlijk toe te geven. Zelfkennnis is het begin van alle wijsheid.
De meeste collega’s gunnen het me gelukkig wel, wensen me wel succes. Daar heb ik me de laatste maanden goed aan op kunnen optrekken, want toegegeven: het was met momenten zwaar. Zeker als je baas wilt vergaderen over jou terwijl je er zelf niet bij mag zijn, omdat ook hij de wrevel beu is. En dat dan bijna 2 uur moet duren… Gelukkig ziet hij ook wat de meesten zien: kinderachtig, belachelijk jaloers gedoe.

Maar goed. Dit zijn de laatste woorden die ik eraan vuil maak. Vrijdag sluit ik dat boek en gaat er een nieuw open.. Ik schrijf het op omdat ik die les nooit wil vergeten.

Op die 2 maanden, van het moment dat ik ben begonnen met het opstarten van mijn ‘eigen zaak’ (dit klinkt nog steeds onwaarschijnlijk) is er veel meer gebeurd. Je leert zoveel bij op korte tijd, soms staat je hoofd zelfs op ontploffen. Als het ware ben ik op 2 maanden tijd 10 jaar ouder geworden in wijsheid en inzicht.
Op alle vlakken.
Ik heb kennis gemaakt met heel veel gevoelens op korte tijd. Vreugde, angst, onzekerheid, zelfzekerheid, woede, enz.. Als ik al dacht dat ik in het volwassen wereldje vertoefde, dan weet ik nu wel zeker dat ik erin vertoef. En het begint me wel meer een meer te bevallen. De uitdaging dan..
De teleurstellingen neem ik er wel bij.

Op het moment ben ik volledig operationeel, al start ik 1 augustus officieel op. Alle paperassen zijn in orde. Mijn BTW-nummer heeft al veel dienst kunnen doen.
Naast mijn nog-even-huidige-werknemer als klant heb ik er nog een 2de gevonden. Een 3de en 4de zijn geïnteresseerd.. Ik besef maar al te goed dat ik daar heel gelukkig mee mag zijn als startende zelfstandige..

En dat ben ik.. gelukkig. Ondanks het feit dat ik kies voor het onzekere..

Met heel veel dank aan mijn liefste, mijn mentor en alle mensen die me zeggen: “Je kunt dit, we geloven in je.”

13:45 Gepost door Tinkerbell in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |